Blogg

Märkeskläder shoppas mer online än någonsin

30 jun 2013

När man förr i tiden skulle köpa märkeskläder var man oerhört påverkad av var man bodde och det lokala utbudet. Utbudet i Vimmerby var kanske inte det ultimata om man säger så. Skulle man absolut shoppa senaste modet, så var Malmö närmaste stad och dit drar man självklart inte en sväng efter jobbet.

Möjligheten att köpa kläder online har förändrat vardagen för människan långt från storstan. Handeln online gör också att du har möjligheten att shoppa från jordens alla hörn medan du myser i soffan i vardagsrummet. Tiden för leverans är för det mesta ganska kort, så du behöver aldrig vänta speciellt lång tid på dina paket.

Är du bosatt i Sverige är det bara att handla. Om du är ute efter Please Jeans , så har jag skrivit mer om det tidigare. Totala summan på fakturan är priset i butiken och kanhända kostnaden för transporten, men inga andra kostnader ska tillkomma. Fraktfritt är mer och mer vanligt och somliga e-butiker ger sina kunder även gratis returfrakt. Det blir också vanligare med olika förmåner som tilltalar butikens kunder. Titta bara på nätbutiken elsaleonie.se som har börjat med ett bonusprogram som gynnarde trogna kunderna och får dem att återkomma till butiken.

Köper du istället internationellt, så ska du fundera på ett antal faktorer för att undvika extra utgifter. Om du shoppar varor utanför europeiska unionens gränser, så blir du skyldig att erlägga tullavgift. Hur mycket det rör sig om är avhängigt vilken sorts varor du shoppar, men för jackor kan du lägga på tolv procent. Momsen är en aning krångligare. tjugofem procent moms kan du räkna med i de flesta fallen då du handlar från internationella butiker. Inom EU kan det skilja sig, men försök ta reda på vad som gäller innan du handlar så att du inte blir tagen på sängen.

Kostnaden för leveransen är en annan faktor att ta med i beräkningen. Leveranskostnaden är det många som inte tar med i beräkningen då de jämför priser. Det slutliga priset inklusive extra kostnader kan med andra ord bli ganska mycket högre än vad du räknat med.

När du köper smycken från e-butiker i andra länder har du som konsument inte samma möjligheter att få rätt om det skulle vara något problem med varan. Eftersom det kan vara både dyrt och krångligt att byta storlek eller reklamera en produkt så ska du inte shoppa kjolar om du inte vet att de kommer att sitta bra. Det är sannolikt det viktigaste att överväga när du handlar från andra länder på internet.

Angående konsumentköplagen, så har du 14 dagar öppet köp. Glöm nu inte att detta även gäller för saker som du köper på rea. I vanliga fysiska butiker kan ägaren själv bestämma reglerna, men så är det absolut inte på nätet. Notera alltid vilken dag du hämtar ut paketet och spara gärna kvittot för uthämtningen efterom det är denna dag som de fjorton dagarna utgår ifrån. Meddela alltid butiken så fort som möjligt om du vill returnera en vara, dock inom fjorton dagar. Det är anmärkningsvärt att flera e-butiker inte har en aning om vad som gäller och som tror att produkten måste vara dem tillhanda inom 14 dagar, men det är alltså helt fel.

Ett viktigt tips är att leta på alla de jämförelsesidor som finns. Det här är troligen ett av kundens oumbärliga verktyg i jakten på klädfynd på internet. Du ser också antalet av den aktuella produkten som finns tillgänglig .

Glöm inte att undersöka vad andra kunder anser om andra e-butiker. Tråkigt nog finns det fortfarande en hel del oseriösa aktörer på nätet och det finns inget tråkigare än att bli bestulen på sina pengar. Ohederliga butiker sätter i system att locka kunder med väldigt låga priser, men konsumenterna får aldrig det som de betalat för. Själv använder jag alltid ett Mastercard när jag handlar på nätet. Om du blir lurad så kan du naturligtvis ringa kreditföretaget och få hjälp.

Guiden till Snygga Jeans på nätet

2 mar 2013

Välkommen

SnyggaJeans är sidan som hjälper dig att hitta snygga jeans på nätet. Oavsett prisklass, märke och passform så kommer vi att ge dig tips och råd om vart du hittar jeansen som är rätt för just dig.

Vi kommer att recensera allt ifrån Circle of Trust till Please Jeans.

please jeans

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)